SommertræningSommertræning 2024

Der er sommertræning hver mandag fra den 8. april til og med den 21. oktober.

Alle mandage starter træningen kl. 18.00.

Den første mandag i måneden er der efterfølgende åbent i "Mandagsbaren" i Vintersbølle-hallen.


Hvad kræves der for at følge træningen i Nyråd IF Løbeklub? I første omgang kræves blot, at du tager skoene på og møder op!
Herunder kan du læse om de forskellige niveauer. Vi håber, at du kan finde et hold, der passer dig. Vi tager udgangspunkt i DGIs løbeprogrammer, men følger dem ikkke nødvendigvis slavisk.

Programmerne sikrer en styret progression i træningen, bl.a. således at overbelastningsskader undgås.  Når du er kommet i gang, anbefaler vi, at du går/løber 1-2 gange ud over mandagstræningen. Vejledende løbedistancer på løb ud over mandagstræninen kan findes på løbeprogrammet for det enkelte hold.

Har du været syg, på ferie eller været til løb lørdag-søndag er det en god idè at løbe på et andet hold, hvor der løbes langsommere eller en kortere distance. Har du en periode ikke mulighed for at løbe to ekstra gange om ugen, anbefaler vi ligeledes, at du midlertidigt går over på et andet hold.


Træningen tager udgangspunkt i de distancer og de tempi, der i det følgende er angivet for det enkelte hold. Der er tale om gennemsnits tempo på lige vej. Der vil blive afviget herfra hvis løbet f.eks. foregår i bakket terræn eller på blødt underlag.


Al træning starter ved indgangen til Vintersbøllehallen, Bakkebøllevej 6. 4760 Vordingborg.
                       

Trænerbesætning og løbeprogrammer for sommeren 2024 er:

  

Gåhold:

Gåholdet er for dem, der gerne vil holde konditionen ved lige og være med i løbeklubbens fantastiske fællesskab.
Vi starter langsomt ud, men stræber efter at komme op på 5–5½ km/t i løbet af sæsonen.
Vi skal ikke altid ”bare” gå. Der skiftes mellem intervaltræning, balancetræning og styrketræning. Det er vigtigt at holde hele kroppen i form, så vi kan blive ved med at være så sikre på benene, at vi kan færdes på og uden for skovstierne.
Vi håber på, at vi kan inspirere jer til at komme i gang med at gå samt få ideer til at styrke krop og balance.
I skal være forberedt på at vi nogle gange først er hjemme kl 19.30

Vi glæder os til at være sammen med jer.

Jette, Birthe og Karen

Niveau 1
Niveau 1 er holdet for dig der aldrig har løbet eller motioneret tidligere, eller du har gjort det for længe siden. Målet med holdet er at kunne løbe ca. 30 minutter efter 30 ugers træning. Tempoet sættes efter deltagernes formåen, og vi starter med løbedag 1 i DGIs  løbetræningsplan, niveau 1.

Trænere: skiftende trænere.

Niveau 2:
Dette niveau er for dig, der er vant til at bevæge dig lidt til daglig.

Vi bygger træningen langsomt op, så vi slutter med at kunne løbe 8 km.

Vi starter med korte løbepas afbrudt af gang, og løbepassene bliver gradvis længere hen over sæsonen.

Vi har hver gang et pas med lidt tempo– og styrketræning, og vi slutter hver løbeaften med lidt styrketræning samt udstrækning. Vi løber i forskelligt terræn, skov, stier og landevej.

Vi starter med løbedag 1 i DGIs løbetræningsplan, niveau 2.

Trænere: Helle & Bjarne
Hjælpetrænere: Michael & Lisa

Niveau 3: 

Holdet er for dig, der løber lidt eller dyrker anden idræt en til to gange om ugen. Målet for holdet er at kunne løbe i 60 minutter efter 30 uger.

Vi starter med at løbe/gå ca. 4 km og med lidt  løbeteknik undervejs .
Holdets mål er at kunne løbe 10 km, og hvis du har lyst til deltage i et officielt løb hen mod sommersæsonens afslutning, er dette planlagt . Løbetempoet bliver justeret efter de løbere, der melder sig til holdet. Vi starter med løbedag 1 i DGIs løbetræningsplan, niveau 3.

Trænere: Stig, Berit & Lene

Niveau 4

Holdet er for dig, der er vant til at løbe ca. 6 km to til tre gange om ugen.

Vi varmer op og afjogger i roligt tempo. 80% af tiden løber vi forholdsvis langsomt. Vi holder undervejs korte pauser med let styrketræning, hvor vi bruger naturen og egen kropsvægt.

Nogle aftener løber vi korte intervaller i lidt hurtigere tempo end det normale løbetempo. Alle kan være med her, da vi løber intervaller på minuttal, så distancerne bliver individuelle. Vi indlægger desuden fartlege, teknik- og koordinationsøvelser og løb i kuperet terræn.

Vi starter med løbedag 3 i DGIs løbetræningsplan, niveau 4.

Trænere: Tine & Annette

Niveau 5

Holdet er for dig, der er vant til at løbe 8-9 km to til tre gange om ugen. Et træningspas betsår typisk af 10 min. opvarmning, udholdenhedstræning ved løb i roligt tempo (6 min/km) indlagte øvelser (styrke, tempo, smidighed, koordination og balance) og afsluttende nedkøling med udstrækning. Løbet foregår i meget varieret natur. Vi starter med løbedag 3 i DGIs løbetræningsplan, niveau 5.

Trænere: Jimmy & René

Niveau 6

Hold 6 er for den rutinerede løber, der er vant til at løbe ca. 10 km på et træningspas. Løbetempoet afhænger af ruterne, der ofte byder på bakker. Træningen vil veksle mellem tempoløb, interval, bakketræning, teknik m.m. og vi løber normalt en 10-14 km på en aften. På holdet finder du løbere, der har erfaring med halvmaraton, maraton, tri., så det er muligt at få råd og vejledning. Tonen er hyggelig og der er altid plads til snak under løbet.

Vi starter med løbedag 3 i DGIs løbetræningsplan, niveau 6.

Trænere: Henrik, Lars, Jon & Charlotte